nedjelja, 12. travnja 2015.

LJETO JE SVE BLIŽE: Ova pića otopit će masnoće i ubrzati metabolizam!

pixabay.com
Osim što rješavaju problem suvišnih kilograma, brzo se i jednostavno pripremaju, a mogu riješiti i problem usporenog metabolizma, nadutosti i slično.

S dolaskom toplijih dana već tradicionalno dolazi i panika oko nakupljenih suvišnih kilograma. Međutim, čini se kako vam mali trikovi mogu pomoći u rješavanju ovog problema, stoga vrijedi pročitati koja vam pića mogu pomoći u borbi s neželjenim masnoćama. Osim toga, ubrzat će svoj metabolizam i što je najvažnije – napitci su poprilično ukusni!

Vitaminska voda

Sokove zamijenite vodom u koju ste dan prije stavili listiće mente, nekoliko kriška citrusa (naranče, limuna i limete) i svježi krastavac. Vodu spremite u hladnjak i pijte je kada osjetite žeđ.

Napitak na prazan želudac
Dokazano je kako čaša mlake vode s malo iscijeđenog limuna ujutro, na tašte, čini čuda za vaše tijelo. Ovaj napitak ubrzava probavu i metabolizam te vam pomaže da “isperete” tijelo od toksina i masnoća.

Hladni zeleni čaj i čaj od mente
Zeleni čaj te onaj od metvice su vrlo snažni antioksidansi koji jačaju imunitet, ali i pomažu tijelu da tijekom probave izbaci višak masnoća unesenih u organizam hranom.

Zakuhajte litru vode, pričekajte minutu te u nju ubacite pet vrećica čaja. Po želji zasladite s malo meda. Ostavite da odstoji samo pet minuta, izvadite vrećice i pričekajte da se ohladi na sobnu temperaturu. Prelijte ga u staklenu bocu i spremite u hladnjak. Pijte tijekom svakog dana kad god osjetite žeđ.

Sok od lubenice
Lubenica je prepuna vode, ali i hranjivih sastojaka među kojima je i likopen te aminokiseline arginina koja dokazano smanjuje masnoće u tijelu te povećava mišićnu masu.
U blender ubacite očišćeno meso lubenice te dodajte šaku leda. Sve dobro izmiksajte i uživajte u savršenom slatkom napitku.


Smoothie od ananasa
Ovaj čarobni napitak savršeno je desertno piće za ljubitelje slatkih tropskih okusa. Sastoji se od samo dva sastojka – lanenog ulja koje dokazano smanjuje masne naslage na trbuhu te svježeg ananasa – voća koje adrži enzime koji ‘razbijaju’ proteine, ubrzavaju probavu i smanjuju nadutost.

U blender ubacite komade očišćenog ananasa te dodajte žlicu lanenog ulja (po želji šaku leda). Sve dobro izmiksajte i uživajte u ukusnom i zdravom napitku.

dnevno.hr

0 komentari:

Objavi komentar

Popular Posts

Pokreće Blogger.
Menu :
4