petak, 13. veljače 2015.

ČUDO NEVIĐENO NA BALKANU: Porodila se dvaput za DVA mjeseca! (VIDEO)

rumunka-bliznakinje-2-mjeseca
Jedna Rumunka proslavila se kao jedinstveni medicinski fenomen koji se zaista rijetko viđa. Njene kćerke bliznakinje rodile su se u nevjerovatnom vremenskom razmaku od čitavih sedam nedjelja.

rumunka-bliznakinje-2-mjeseca

Kada je ostala u drugom stanju, četrdesetjednogodišnja žena iz Rumunije saznala je da čeka bliznakinje. U novembru prošle godine, kada je bila u sedmom mjesecu trudnoće, osjetila je trudove i otišla u porodilište.

Tamo je prijevremeno rodila jednu kćerku, a akušeri su očekivali da će druga beba stići na svijet vrlo brzo za svojom sestricom. Međutim, druga kćerka nikako nije željela da izađe iz maminog stomaka prije nego što za to dođe vrijeme i kontrakcije su jednostavno prestale.

Kako se pokazalo na ultrazvuku, ove bebe su dvojajčane bliznakinje, što znači da su ležale u različitim posteljicama, tako da rođenje jedne nimalo nije uticalo na opstanak druge u stomaku.

Skoro sedam nedjelja kasnije, krajem januara ove godine, pomoću carskog reza stigla je i druga djevojčica. Obje sestre su potpuno zdrave i napredne i ući će u medicinske udžbenike kao jedinstven slučaj u svijetu.

Izvor: telegraf.rs

0 komentari:

Objavi komentar

Popular Posts

Pokreće Blogger.
Menu :
4