Stari lek iz Tibeta leči poremećaje u ishrani, sprečava infarkt srca i mozga, sprečava nastanak tumora, popravlja vid, ali i pomlađuje i garantuje dug život.
tibet
Recept čiju osnovu čini beli luk i limun uzima se na prazan želudac, svakog jutra.
Priprema: 300 grama belog luka i 1 kilogram limuna s korom, sitno samleti.
Prokuvati 1,5 litru vode, a potom smanjiti vatru i dodati mleveni beli luk i limun. Poklopiti posudu u kojoj se sastojci kuvaju. Na laganoj vatri smesu prokuvati 14 – 15 minuta, ni minutu duže.Nakon što se smesa ohladi staviti je u staklenu posudu.
Lek se konzumira svako jutro – 0.5 dcl, 25 dana.
Kada potrošite lek napraviti pauzu 10 dana, a potom ponoviti postupak.
Napomena:
Strogo se pridržavati dnevne doze leka i pauze od 10 dana. Nakon izlečenja ne treba uzimati lek već samo ako dođe do pogoršanja zdravstvenog stanja. Zdravim osobama preporučuje se primena jedne do dve količine godišnje i to dva puta po 25 dana u razmaku od 6 meseci.
Tibetanski čaj za dugi život:
Ovaj tibetantski čaj koristi se kao zaštita od stresa i produžava životni vek.
2 litre vode potrebno je prokuvati 5 minuta, zatim ohladiti. Kada se ohladi, dodati 5 grama izrendanog đumbira, 2 velike kašike soka od limuna, 2 velike kašike meda, 1 prstohvat ljute papričice i 1 prstohvat anisa.
Najbolje ga je piti tokom celog dana, na gutljaje.
kucnilekar.com
0 komentari:
Objavi komentar