utorak, 9. lipnja 2015.

TOPE MASTI I ČUVAJU SRCE: Ove začine morate da ubacite u ishranu


Istraživanje je pokazalo da, kada jedemo začinjen obrok, pojedemo i do 10 odsto manje.


Ova studija pokazuje i da su začini dobri za naše srce. Oni koji u svoj obrok stave dve supene kašike začina kao što su origano, crni biber, beli luk, ruzmarin, ljutu papričicu i cimet imaju čak do 30 odsto manje masti u organizmu.

Crni biber
Koliko god da zvuči prosto, crni biber zaista jeste vrlo zdrav začin. Ubrzava metabolizam, osećaj sitosti traje duže i prirodno topi masti!
Možete ga staviti u meso, salate ili zabiberite svoju omiljenu čorbu.

Čili začin i kajenski biber
Ovi ljuti začini podstiču znojenje, pa su dobri borci protiv masti. Ono što je odlično kod ovih začina jeste to što održavaju dobar nivo insulina u krvi nakon obroka.
Probajte da pospete začin po kuvanim jajima ili po domaćem čipsu od kelja.

Seme čia
Jedna supena kašika sadrži vlakana kao ovsena kaša. U njoj se nalazi i kalcijum i Omega 3 kiseline, dobre za naše srce. Dobar je izvor čelika, koji često fali ženskom organizmu.
Probajte da dodate u salatu i supu ili da upotpunite puding.

Cimet
Ovaj antioksidans održava dobar balans šećera u krvi, razgrađuje masti i smanjuje apetit.
Sipajte ga u kafu ili dodajte u voćnu salatu.

Morska trava
Ne deluje veoma privlačno, ali je vrlo bogata mineralima. U sebi ima dosta kalcijuma, i niskokalorična je. Prirodno je slana. Probajte da je stavite u salatu.

Seme lana
Seme lana bogato je čelikom, Omega 3 kiselinama. Istraživanje pokazuje da je najbolje jesti ih same. Pozitivno utiče na raspoloženje i hidrira vašu kožu. Probajte da dodate laneno seme u hleb, piletinu ili šejk od banane.

Dnevno.rs

0 komentari:

Objavi komentar

Popular Posts

Pokreće Blogger.
Menu :
4