Istraživanje je pokazalo da, kada jedemo začinjen obrok, pojedemo i do 10 odsto manje.
Ova studija pokazuje i da su začini dobri za naše srce. Oni koji u svoj obrok stave dve supene kašike začina kao što su origano, crni biber, beli luk, ruzmarin, ljutu papričicu i cimet imaju čak do 30 odsto manje masti u organizmu.
Crni biber
Koliko god da zvuči prosto, crni biber zaista jeste vrlo zdrav začin. Ubrzava metabolizam, osećaj sitosti traje duže i prirodno topi masti!
Možete ga staviti u meso, salate ili zabiberite svoju omiljenu čorbu.
Čili začin i kajenski biber
Ovi ljuti začini podstiču znojenje, pa su dobri borci protiv masti. Ono što je odlično kod ovih začina jeste to što održavaju dobar nivo insulina u krvi nakon obroka.
Probajte da pospete začin po kuvanim jajima ili po domaćem čipsu od kelja.
Seme čia
Jedna supena kašika sadrži vlakana kao ovsena kaša. U njoj se nalazi i kalcijum i Omega 3 kiseline, dobre za naše srce. Dobar je izvor čelika, koji često fali ženskom organizmu.
Probajte da dodate u salatu i supu ili da upotpunite puding.
Cimet
Ovaj antioksidans održava dobar balans šećera u krvi, razgrađuje masti i smanjuje apetit.
Sipajte ga u kafu ili dodajte u voćnu salatu.
Morska trava
Ne deluje veoma privlačno, ali je vrlo bogata mineralima. U sebi ima dosta kalcijuma, i niskokalorična je. Prirodno je slana. Probajte da je stavite u salatu.
Seme lana
Seme lana bogato je čelikom, Omega 3 kiselinama. Istraživanje pokazuje da je najbolje jesti ih same. Pozitivno utiče na raspoloženje i hidrira vašu kožu. Probajte da dodate laneno seme u hleb, piletinu ili šejk od banane.
Dnevno.rs
0 komentari:
Objavi komentar