utorak, 9. lipnja 2015.

MLAĐI I LJEPŠI UZ „API OMEGA 5“: kreme sa pčelinjim otrovom uklanjaju bore, akne, ožiljke i rješavaju sve kožne probleme!

Api za portal
Prije nekoliko mjeseci na tržištu su se pojavile ekskluzivne i luksuzne kreme na bazi pčelinjeg otrova koje garantiraju zdravu i lijepu kožu. Riječ je o prirodnoj kolekciji simboličnog naziva Api Omega 5 koje stopostono uspješno otklanjau bore, akne, razne vrste dermatitisa, te blago njeguju i hidratiziraju kožu. Idejni tvorac i vlasnik kolekcije, ugledni sarajevski apitereapeut i pčelar Samir Baralija, najavljuje pravi „bum“ i tvrdi da nešto ovako do sada nije viđeno.
Api za portal– Riječ je o programu na kojem sam radio deset godina. Proizvodi su poptuno prirodni bez ikakvih dodataka kao što su vazelin, parafin i slični sastojci. Osnova krema su pčelinji otrov, vosak, propolis i hladno presovana ulja sjemenki divljeg nara, badema, lješnjaka, grožđa, crnog kima… – tvrdi apiterapeut Baralija.
Pčelinji otrov u zadnjoj deceniji postao je pravi svjetski hit. Do sada su samo slavne holivudske dive mogle uživati u njegovim blagodatima. Danas, u svijetu postoje proizvodi koji u sebi sadržavaju ovu izuzetno vrijednu supstancu i cijene su im, kako kaže Samir, izuzetno visoke.

– Kvalitet ali i samu cijenu određuje koliki postotak se otrova nalazi u preparatu. Ono što naglašavam jeste da u većini njih postoji i mnoštvo vještačkih dodataka za razliku od kolekcije koju sam proizveo i koja je u potpunosti prirodna i testirana – objašnjava naš sagovornik.
– Pčelinji otrov ima mogućnost da povećava cirkulaciju, širi krvne sudove i potiče organizam da stvara prirodni kolagen. Dokazano je da je otrov puno jači i od botoxa. Zbog toga ga u tretmanima koriste mnoge poznate ličnosti i to je lako provjeriti – kaže Samir.
Samir Baralija, apiterapeut
Samir Baralija, apiterapeut
Otrov pčela takođe ima i sposobnost da eliminiše ožiljke poslije hiruških intervencija i ožiljke nastale usljed zarastanja opekotina.
– Osim pčelinjeg otrova, u kremam su prisutni vosak, propolis i hladno presovana ulja. Za propolis se utvrdilo da je savršena ispomoć u liječenju ekcema, bubuljica, lišajeva… Vsak pomaže u ovlažavanju kože, hrani je i najbolja je prirodna zaštita od utjecaja sunca, vjetra, hladnoće i drugih vremenskih neprilika. Pčelinji vosak se dobro upija stvarajući na koži tanki zaštitni film i ne začepljuje pore, usporava prces dehidracije i starenja kože koja postaje meka, glatka i elastična – objašnjava naš sagovornik.
Za hladno presovana ulja kaže da također igraju veliku ulogu i za zdravlje i za ljepotu. U razgovoru pominje samo nekoliko bitnih činjenica vezanih za ulje sjemenki divljeg nara, jednog od glavnih sastojaka Api Omega 5 kolekcije za ljepotu:
– Ljekovitost ploda nara poznata je već stoljećima. Sjemenke nara sadrže vrlo rijetku punicičnu kiselinu (omega-5) snažnog protuupalnog djelovanja. Čak je dokazano i kako ulje nara pomaže u prevenciji i liječenju karcinoma kože. Ulje nara u našim kremama značajno usporava starenje kože i sprječava nastajanje bora. Ovo ulje se u zadovoljavajućim količinama može naći samo u najluksuznijim kozmetikama. Api Omega 5 sigurno je takva – tvrdi Samir.
Iako se radi o najluksuznijem sastavu i kremama koje na svjetskom tržištu dostižu i cijene od preko 200 dolara, Samir kaže kako su cijene za naše, bh. tržište izuzetno povoljne i kreću se od 30 do 50 KM, a garantuje da su kvalitetnije od bilo kojih svjetskih ekskluzivnih krema.
Emina Kokoruš, voditeljica TV Alfa
Emina Kokoruš, voditeljica TV Alfa
EMINA KOKORUŠ, voditeljica na TV Alfa: Već neko vrijeme redovno koristim kremu Api Omega 5 apiterapeuta Samira Baralije i prezadovoljna sam njenom učinkovitošću. Inače nemam nekih problema sa licem, ali pred kamerama se i najsitniji nedostaci vide. Otkako koristim kremu API OMEGA 5, šminkeri mi i ne trebaju – tvrdi lijepa Emina i kaže da joj je koža postala izrazito elastična, hidratizirana, nahranjena, zdrava i čista kao nikada prije.
ZLATA LETO, čitateljka: Radim u trgovini mješovite robe. Zapravo, to je više kao skladište gdje se nalaze građevinski materijali, lakovi, boje… Valjda sam alergična na neki od tih sastojaka pa sam imala problema sa kožom. Često su mi se pojavljivali crveni plikovi po vratu, jako su me svrbjeli i boljeli i nisam ih mogla ukloniti. Koristila sam razne kreme bezuspješno. Međutim, kako korsitim Api Omega 5 kremu, svi ti probleimi su nestali nakon samo dva mazanja. Ovo je nešto nevjerovatno – povjerila nam se naša čitateljka Zlata.
KONTAK TELEFON ZA VIŠE INFORMACIJA I NARUDŽBE KREMA JE: 062/234-700


aura.ba

0 komentari:

Objavi komentar

Popular Posts

Pokreće Blogger.
Menu :
4