utorak, 14. travnja 2015.

UPOZNAJTE ŽENU NA ČIJOJ VAGINI VEŽBAJU GINEKOLOZI: Ima par SJAJNIH saveta za vas


Mnoge žene, uprkos godinama "prakse" i dalje osećaju nelagodnost pri ginekološkom pregledu. Žena kojoj je posao da obučava mlade ginekologe na sopstvenom telu otkriva dragocene savete uz koje više nećete brinuti pred pregled.
Aleksandra Dankan ima poprilično neobičan posao - ona, naime, uz pomoć svog tela uči ginekologe i medicinske sestre kako da pravilno izvedu ginekološki pregled. Ona je ta koje početnike upućuje u tajne ženskog reproduktivnog sistema i pokazuje im kako ga pravilno izvedu pregled na način na koji će i pacijent i lekar biti zadovoljni.
Ponesite ogledalo sa sobom
Mnogi ginekolozi će vam samoinicijativno ponuditi da pogledate šta se tačno dešava "dole", ai čak i ako vaš lekar to ne praktikuje, sasvim je u redu da vi sami ponesete. Mnoge žene i pored redovnih odlazaka ginekologu i dalje doživljavaju "faktor iznenađenja" kada pregled zaista počne, pa je zgodnije kada u ogledalu vide da je lekar počeo sa radom. Takođe, time ćete osećati i da je deo kontrole u vašim rukama, što je uvek plus.
Pre pregleda uradite set Kegelovih vežbi
Mnoge žene osećaju neprijatnost pri samom pregledu. Zbog toga je idealno rešenje da neposredno pre uradite set Kegelovih vežbi (zatežite mišiće karlice kao da zaustavljate tok urina) ili Valsalvin manevar (napnite mišiće kao da vršite veliku nuždu). Ove druge vežbe su naročito dobre ukoliko osećate nelagodnost baš u toku pregleda - napnite se i time ćete omekšati mišiće, pa samim tim i olakšati i lekaru i sebi.
Preskočite seksualne aktivnosti dan pre pregleda
Najtačnije rezultate pregleda dobićete ukoliko dan pre izbegavate i seksualne aktivnosti, ali i masturbaciju. Naravno, pazite i da na dan pregleda nemate menstruaciju.
Budite sigurni da je ginekolog odabrao pravu veličinu spekuluma 
Veličina spekuluma se po pravilu određuje tako što ginekolog u vaginu stavi jedan ili dva prsta kako bi izmerio tonus mišića i dubinu cerviksa. Međutim, mnogi ginekolozi jednostavno preskoče ovaj korak i odmah posegnu za spekulumom srednje veličine - i to funcioniše na većini žena. Međutim, ukoliko imate plitku vaginu, pregled vam može biti prilično neprijatan i bolan.
dnevno.rs

0 komentari:

Objavi komentar

Popular Posts

Pokreće Blogger.
Menu :
4