domaća majoneza gotova za 5 minuta, uključujući pripremu sastojaka, po receptu hrvatskog kuhara iz međimurja -Raul Lajtman
Sastojci
2 jaja
1 dl bijelog vina
1 jušna žlica jabučnog octa
1/2 limuna (limunov sok)
7 dl suncokretovog ulja
senf, sol, bijeli papar po vlastitom ukusu
Priprema
jedno cijelo jaje i jedan žumanjak te sve ostale sastojke sjediniti u jednu užu, višu posudu, zapremine od minimalno 1 l jer ce vam toliko ispasti majoneze na kraju.
zatim štamipnim mikserom, poćevši od dna posude, miksati polako dižući mikser prema vrhu posude da se svi sastojci pretvore u lijepu jednolićnu emulziju, te dobijemo majonezu
Posluživanje
ohladiti, te iskoristi ćim prije , najbolje unutar tjedan dana.
savršeno za francusku salatu, te kao podloga za tartar umak =
Izvor: www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar