SASTOJCI :
3 jaja,kefir
1 šolja šećera,
1 šolja mleka,
2 šolje brašna,
pola šolje ulja,varenike
1 prašak za pecivo,
1 vanilin šećer.
Da bi vam kolači bili ukusniji možete staviti narendanu koricu narandže.
Preliv :halva
2oo gr čokolade,
1oo gr margarina,beli luk
pola šolje mleka,
5 kašika šećera,
i još 15o gr kokosa.
PRIPREMA :
Uključiti rernu na 2oo C dok se pripremate biskvit.
Odvojiti belanca od žumanaca. Mutiti belanca postepeno dodavajući šećer. Kada se napravi šlag dodati žumanca pa umutiti penasto. Dodati mleko, ulje i vanilin šećer i još malo mutiti. Odložite mikser.
U brašno umešati prašak za pecivo. Ubaciti brašno u smesu sa jajima i varjačom ili špatulom lagano umešati. Paziti da smesa ostane penasta. Pokušajte da razbijete grudvice laganim mešanjem. U četvrtasti pleh, obložen pek papirom, izliti smesu i peći oko 2o minuta.
Ostaviti da se ohladi i iseći na kocke.
Čokoladu, margarin, šećer i mleko rastopiti na laganoj vatri i ostaviti da se malo prohladi. Umakati kocku biskvita u čokoladu pa u posudu sa kokosom. Ponavljati postupak dok se sve ne utroši.
Čupavci su najlepši kad preko noći odstoje u frižideru. Tako ih ja najviše volim :).
Prijatno!
Izvor:(milicinakuhinja.blogspot.com)
0 komentari:
Objavi komentar