ponedjeljak, 30. ožujka 2015.

Fine čokoladne kocke


Sastojci



Tijesto

 7 jaja
 18 dkg šećera
 18 dkg mljevenih oraha
 10 dkg kakaa
_Čokladna krema_

 35 dkg čoklade za kuhanje
 3 dcl slatkog vrhnja
 1vrečica šlag fixa
 1 dcl mlijeka
_Čokoladna glazura_

 15 dkg čokolade za kuhanje
 1 dcl slatkog vrhnja
 1 žlica ulja

Priprema


Tijesto :
Pečnicu na početku zagrijte na 180 C, pleh obložite masnim papirom za pečenje (pecite u manji pleh jer je tijesto i bez brašna i bez praška za pecivo , na taj čete način dobiti deblje tijesto jer ga morate prerezati na pola).
Odvojite žumanjke od bjelanjka. Najprije ulupati bijelenjke sa 5 dkg šećera u čvrsti snijeg. Zatim ulupati žumanjke sa preostalim šećerom u gustu masu. Dodamo kakao /(ja kakao otopim u malo vode ,dodala sam onako od prilike da mi postane kremasto, jer u orginalnom receptu piše da ga se doda suhog , a meni se činilo da bi to bilo malo pregusto i neznam kako bi razmazala biskvit kasnije jer još idu i mljeveni orasi), izmješati dobro kakao i zatim dodati lagano orahe i na kraju bjelanjak sve zajedno stopiti lagano u jednoličnu masu.
Izliti u pleh i peči 20-25 min.
Dobro ohladiti i prerezati na pola!!!!

_Čokoladna krema_
Mlijeko zakuhamo. Čokoladu otopim na paru, mlijeko prelijemo preko otopljene čoklade, izmiješamo u jednoličnu kremastu smjesu. Ohladimo!!!!
Vrhnje kratko miksamo cca 2min, zatim u njega dodamo šlag fix i dalje miksamo da dobijemo jako čvrsti šlag. Kada je čoklada ohlađena dodamo je u šlag i miješamo dok ne dobijemo čokladnu kremu !

_Čokoladna glazura_
Slatko vrhnje zagrijemo i dodamo razlomljenu čokoladu i pustimo je da se otopi , dobro promiješamo dodamo žlicu ulja sjedinimo ulje sa glazurom i malo ohladimo!!!
Filovanje
Biskvit razrežemo na pola jedan veći dio kreme namažemo na biskvit, te pokrijemo drugim biskvitom kojeg namažemo sa ostatkom kreme! Glazuru malo ohladimo da se krema nebi rastopila kada je prelijemo….
Po želji možete posuti krupno ribanom čokladom!!!
coolinarka.com

0 komentari:

Objavi komentar

Popular Posts

Pokreće Blogger.
Menu :
4