Ova dijeta namenjena je gojaznima, ali i onima koji imaju tegoba s probavom ili nečistom kožom, jer smanjuje apsorpciju masnoća na prirodan način, pa čini kožu lepšom.
Dijeta je dosta restriktivna i zato pre nego što se odlučite za njenu primenu konsultujte se sa nutricionistom i lekarom, a sprovodite je uz lekarski nadzor.
Jelovnik
Ponedeljak
Doručak: 1 pomorandža (ili u sličnom opsegu kruška, breskva, lubenica, dinja…. Nikako banana), 2 dvopeka, šoljica kafe ili čaja bez šećera.
Ručak: 1 pomorandža, 1 kuvano jaje, 1 kiselo mleko (ili jogurt).
Večera: 2 paradajza ili 2 dcl pirea od paradajza, 2 kuvana jaja, 1/2 kg zelene salate (mala glavica) ili krastavaca, 2 dvopeka.
Utorak
Doručak: 1 pomorandža, (ili u sličnom opsegu kruška, breskva, lubenica, dinja… – ne banana), 2 dvopeka, šoljica kafe ili čaja bez šećera.
Ručak: 1 pomorandža, 1 jaje, 1 kiselo mleko, 2 dvopeka.
Večera: 125 g mlevene govedine, 1 paradajz (ili 1dcl pirea od paradajza), 1 dvopek, 1 šoljica čaja ili kafe.
Sreda
Doručak: 1 pomorandža (ili u sličnom opsegu kruška, breskva, lubenica, dinja… – ne banana), 2 dvopeka, šoljica kafe ili čaja bez šećera.
Ručak: 1 pomorandža, 1 kuvano jaje, 1 kiselo mleko, 1 manja glavica salate.
Večera: 125 g mlevenog mesa, 1 pomorandža, 1 dvopek, 1 šoljica kafe ili čaja.
Četvrtak
Doručak: 1 pomorandža (ili u sličnom opsegu kruška, breskva, lubenica, dinja… – ne banana), 2 dvopeka, šoljica kafe ili čaja bez šećera.
Ručak: 125 g svežeg kravljeg sira s malo mlečne mastii (a možete upotrebiti i sir mocarela), 1 paradajz, 1 dvopek.
Večera: 125 g mlevenog mesa, 2 paradajza ili 2 dcl pirea od paradajza, 1 jabuka, 1 dvopek
Petak
Doručak: 1 pomorandža (ili u sličnom opsegu kruška, breskva, lubenica, dinja… – ne banana), 2 dvopeka, šoljica kafe ili čaja bez šećera.
Ručak: 200 g kuvanog mesa ili ribe, 1 paradajz, 1 dvopek
Večera: 500 g kuvanog povrća (šargarepa, grašak, krompir,…), 1 jaje, 1 paradajz.
U dane vikenda jedite normalno!
izvor: Elle Srbija
0 komentari:
Objavi komentar