petak, 20. veljače 2015.

Rafaelo kolač


Sastojci:

5 bjelanjaka
150 grama šećera
2 kašike brašna
150 grama kokosovog brašna

Čokoladni preljev:

150 grama čokolade
150 ml vrhnja za šlag

Fil:

5 dcl mlijeka
5 žumanjaka
1 puding od vanilije
2 vanilije šećer
150 grama šećera
250 grama maslaca

Posip:
50 grama kokosovog brašna
Način pripreme:
Umutiti bjelanjke, dodati šećer i sve umutiti u čvrst snijeg. Dodati kokosovo brašno u koje umiješate kašiku brašna. Koristite tepsiji od prilike 30×20 cm. Koru pecite oko 15 -20 minuta na 180 stepeni.
Na pari otopite čokoladu sa vrhnjem za kuhanje da dobijete jednu finu kremu i nanesite je na pečen biskvit. Ostavite u frižider da se krema stisne kako bi mogli nanijeti žuti fil.
Stavite mlijeko da se zagrije a predhodno odvojite oko 1oo ml da možete u njemu otopiti puding. Umutite žumanjke sa šećerom i van.šećer, dodajte im razmućeni puding i sve dodajte mlijeku pa skuhajte kao puding. Kremu potpuno ohladite i sastavite sa umućenim maslacem. Nanesite je na kolač. Još samo odozgo pospite sa kokosovim brašnom.
Prijatno!


(tortekolaci.com)

0 komentari:

Objavi komentar

Popular Posts

Pokreće Blogger.
Menu :
4