ponedjeljak, 23. veljače 2015.

Mnogima je noćna mora: Izlečite kandidu prirodnim putem!


























Kandidijaza je vrsta infekcije koju uzrokuju gljivice iz roda Candida, najčešće vrsta Candida albicans. Ova mikrogljiva se uobičajeno nalazi na koži, u probavnom i genitalnom traktu, ustima i grlu. Ova bolest pogađa čak 75 odsto žena, a u 10 odsto slučajeva predstavlja trajni problem.
Kandida je gljivica koja živi u ljudskom organizmu, a problem nastaje kad počne da se razvija. Ona se obično razvija na toplim i vlažnim mestima kao što su usta, creva, bešika i vaginalni otvor. Na razvoj kanidide može uticati svašta, od dijabetesa, uzimanja najobičnijih antibiotika pa do loše ishrane. Mnogi lekovi koji se daju za izlečenje kandide imaju nebrojeno neželjenih efekata i zato vam mi preporučujemo da se okrenete prirodi i kandidu lečite belim lukom.

Pored lekovitog bilja koje ćemo navesti dobro je da osoba upražnjava post na prirodnim ceđenim sokovima nekoliko dana kao i da u produžetku lečenja konzumira sirovu biljnu hranu.

Naravno bilo bi poželjno da osoba i nakon izlečenja u svoje zdrave životne navike uvrsti sirovu biljnu hranu.

Toplo-hladni tuševi su takođe, veoma korisni kod ovakvih infekcija, a oni se izvode na sledeći način: Jedan minut što toplijom vodom i jedan minut hladnom vodom i to ponavljati 5-7 puta u okviru jednog tuširanja. Toplo-hladne tuševe raditi 2-3 puta na dan do trenutka potpunog izlečenja. Poseban naglasak prilikom tuširanja staviti na zahvaćeni predeo tela. Fizička aktivnost od 30 minuta dnevno je nešto što podstiče cirkulaciju i jača imuni sistem i svakako je preporučljivo i vrlo poželjno tokom procesa izlečenja.
Foter:

Kandida u ustima

Kod kandidijaze u ustima pored svih delova predviđenog programa za lečenje dobro je primenjivati ispiranje usta 2-3 puta na dan rastvorom tinkture od belog luka , tinkturom od nevena, propolisa, bokvice i aloje (kombinacija bilja), kao i tinkturom od ljuske crnog oraha.

Tinktura se priprema tako sto se u običnoj votki drži lekovito bilje u trajanju od 15 dana. Alkoholni rastvor se drži u tegli na tamnom mestu i mućka 2-3 puta dnevno. Nakon toga se rastvor procedi kroz gazu i imate tinkturu koju možete koristiti u borbi protiv kandide. Tinktura se obično razblažuje u razmeri 1:2 sa vodom. Jednostavniji način da se borite protiv kandide jeste da napravite kombinaciju soka od belog luka i limuna i da sa time ispirate usta nekoliko puta dnevno.
Kandida u crevima

Kod kandidijaze u crevima neophodan je post na prirodnim ceđenim sokovima, među kojima treba da budu dobrim delom zastupljene kombinacije sokova sa belim lukom ili da se u sokove ukapava tinktura od belog luka (tinktura Antibiotik). Ono što je preporučljivo jeste formula CREVA #1 i istovremeno upražnjavanje dezinfekcionih klistira.

Klistiranja se izvode na sledeći način: Temeljni klistir prethodi dezinfekcionom klistiru i radi se jednom, legne se na desnu stranu i putem irigatora u debelo crevo se ubrizga 1 litra malke vode, zatim se izvrši pražnjenje, potom se ubrizgaju 2L pa se isprazni, i nakon toga i 3L i uradi se pražnjenje, posle temeljnog klistira se radi dezinfekcioni klistir gde se u 2L vode doda 0,5 dl soka od belog luka i 0,5 dl soka od limuna i sa tim se vrši klistiranje. Ovako se uradi 3x (dakle 3x 3L) i može da se ponovi još jednom u toku posta na sokovima...za početak možete da krenete i sa manjim količinama soka od belog luka i soka od limuna i da ponovite klistiranje nakon toga sa jačim dozama.
1. Beli luk

Već nam je svima poznato je da beli luk pravi čudotvorac kad su u pitanju lekovi iz prirode. Ali, jeste li znali da je beli luk fenomenalan u lečenju gljivičnih infekcija, posebno kandide?

Beli luk predstavlja najjači antibiotik u prirodi i do 100 puta jači od sintetičkih antibiotika. Za razliku od sintetičkih antibiotika koji dodatno narušavaju ravnotežu između gljivica kandide i bakterijske flore koja reguliše broj gljivica u i na našem organizmu, beli luk je prirodni lek koji ima sasvim suprotno dejstvo i koji uspešno u vrlo kratkom vremenskom periodu uspostavlja ovu ravnotežu, delujući agresivno na kolonije kandide.

Beli luk ima veoma jaka antigljivična i antibakterijska svojstva, a alil alkohol koji se nalazi u belom luku bukvalno uništava gljivice. Lekovima zvanične medicine koje nam doktori propišu potrebno je i nekoliko dana da počnu delovati, dok beli luk deluje gotovo trenutno. Pored svežeg belog luka za lečenje kandide možete uzimati i beli luk u kapsulama.

dnevno.rs/

0 komentari:

Objavi komentar

Popular Posts

Pokreće Blogger.
Menu :
4