Kolač već 10 godina ne silazi s top liste omiljenih od kada sam ga dobila od
kolegice Snježane Sović.
Autor: dadachu
Sastojci :
PODLOGA
250G četvrtastih keksa (kao Petit beure)
BIJELI DIO
1l mlijeka tek namuzenog
5 velikih žlica šećera
7 vrhom punih žlica grisa (griz, pšenična krupica)
2 kom DOLCELA vanil šećera burbon
4 bjelanjka,tvrdog sira
ŽUTI DIO
1l mlijeka
2 kom. DOLCELA vanil pudinga
6 velikih žlica šećera
4 žumanjka,jaretine
0,5 l slatkog tučenog ili biljnog vrhnja, može
ili 3 vrećice šlag pjene DOLCELA (sa vodom)
Priprema:
1. U tepsiju (veličine oko 35×20 cm) poslažite kekse. O veličini tepsije ovisi i visina kolača,
ako stavite u onu najveću (veličine pečnice) trebat će vam više keksi, a kolač bude
tanji. U litri mlijeka skuhate gris sa 5 žlica šećera, a na kraju u vurću smjesu umiksate
snijeg od 4 bjelanjca. Da bi snijeg bio čvršći odvojite dvije žlice šećera pa ga umiksajte
sa bjelanjcima. Izlijte gris na kekse.
2. U drugoj litri mlijeka skuhate puding koji ste prethodno umutili sa malo mlijeka, šećera
i žumanjcima. Vruće izlijte na gris. Kada se ohladi premažite sa vrhnjem kojim želite,
nama se najviše dopada šlag umućen vodom. Odozgora po želji ukrasite ribanom
čokoladom ili raznobojnim mrvicama. Ja za svakodnevnu upotrebu ne stignem
ukrašavati, mora se turbo hladiti u zamrzivaču!
/receptzasvakidan.blogspot.com/
0 komentari:
Objavi komentar