četvrtak, 12. veljače 2015.

KAKO NAPRAVITI NAPITAK KUMIS ZA BOLJE VARENJE I BOLJI RAD JETRE: ODLIČNA RECEPTURA!

KAKO NAPRAVITI NAPITAK KUMIS ZA BOLJE VARENJE I BOLJI RAD JETRE: ODLIČNA RECEPTURA!
Uzmite čašu ključale vode i rastvorite u toj vodi 2 kašike meda. Sve dobro promešajte i sipajte u veliku teglu. Dodajte 2 kašike kefira i 1 litar mlijeka. Promiješajte i stavite teglu (prekrivenu sa dva sloja gaze) na toplo mjesto da odstoji 3 dana. Nakon toga, dodajte 1 kafenu kašičicu suhog kvasca. Promiješajte i ponovo prekrijte teglu gazom. Čim primetite da su u tegli počeli da se pojavljuju mehurići, to znači da je kumis gotov. Stavite teglu u frižider i pijte po pola čaše pola sate prije jela tri puta dnevno, najmanje dvije nedjelje.
 KOMENTARI LJEKARA:

Dr. Elena Ivanova:

-Odobravam ovaj stari, recept jer je provjeren tokom vijekova. Poboljšava procese varenja i poboljšava crijevnu floru, a takodje otklanja štetnu fermentaciju. Želudac, crijeva i jetra počinju da rade mnogo bolje.

Dr. V.Balibok, alergolog:

-Recept je odličan. Kumis je oduvijek bio najbolji ljekoviti napitak na bazi mlijeka. On regeneriše mikrofloru želuca. Jedino želim da upozorim vozače da ne piju kumis prije sjedanja za volan, jer sadrži malu količinu alkohola.

/zdravljeirecepti.blogspot.com/

0 komentari:

Objavi komentar

Popular Posts

Pokreće Blogger.
Menu :
4