srijeda, 18. veljače 2015.

Jaffa torta koja se ne peče

zz
Za koru I:

500 g mljevenog keksa
200 g šećera u prahu
350 g margarina
300 ml soka od pomoradže

Za koru II:
300 g jafa keksa
sok od pomorandže

Za koru III:
200 g piškota
sok od pomorandže

Za fil:

1 litar mlijeka
150 g šećera
3 pudinga od vanile
125 g margarina
100 g šlaga
10 krem bananica

 Pripremiti na sledseći način:

U odgovarajućoj posudi umutiti 350 g margarina sa šećerom u prahu.
Dodati mljeveni keks i sok od pomorandže tako da bude dobijena homogena masa.
U 1 l mlijeka skuhati 150 g šećera i 3 pudinga od vanile pa ostaviti da se ohladi.
Posebno umutiti 125 g margarina i 100 g šlaga pa sjediniti sa ohlađenim pudingom.
Tortu filovati sledećim redosledom: kora, fil, jafa keks natopljen sokom od pomorandže, piškote natopljene sokom od pomorandže, fil, krem bananice, šlag.


http://domaci-recepti.blogspot.com/

0 komentari:

Objavi komentar

Popular Posts

Pokreće Blogger.
Menu :
4