nedjelja, 22. veljače 2015.

undefined undefined undefined

Da prste pojedeš: Zapečene makarone sa mljevenim mesom i šampinjonima

zapecene-makarone-sa-mesom-sampinjonima
Sastojci:
1 pakovanje makarone
500 gr. mljevenog mesa
400 gr. sampinjona
1 glavica luka
so,biber,vegeta I malo ulja
1 tegla (900 gr) spageti sosa
200 gr. rendanog sira (mozzarella ili neki drugi)

Priprema:
Peć zagrijat na 400 F-200C.
Tjesteninu skuhati u slanoj vodi, ocijediti i preliti hladnom vodom da se ne lijepe. Dok se tjestenina kuha pripremite sos.
Šampinjone isjeckajte na tanke listiće i dodajte mesu.
Dinstajte na laganoj temperaturi dok šampinjoni ne omekšaju.
Kad je sve gotovo dodajte špageti sos (paradajz sos).

Prokrčkajte pa dodajte makaronama. Sve fino izmješajte pa istresite u tepsiju koju ste namazali puterom. Pospite rendanim sirom pa stavite u peć.
Pecite dok se sir ne istopi i ne počne dobivati boju.

Izvor: Magazin.ba

Related Posts:

0 komentari:

Objavi komentar

Popular Posts

Pokreće Blogger.
Menu :
4