Sastojci
Korica:
4 belanca
6 kašika šećera
6 kašika kokosa
2 kašike brašna
Korica 2:
4 belanca
6 kašika šećera
6 kašika kokosa
2 kašike brašna
50g otopljene čokolade
malo mleka za prelivanje obe korice
Fil:
8 žumanaca
6 kašika šećera
1 puding od vanile ili čokolade
2 kašike gustina (ili oštrog brašna)
7 dcl mleka
250g margarina
100g mlečne čokolade
šlag ili slatka pavlaka po želji
Priprema
Korice:
Umutiti belanca, pa postepeno dodavati šećer.
Zatim dodati kokos i brašno, a u drugu koricu i otopljenu čokoladu.
Peći na 180°C
Pečene korice malo preliti mlekom, ili po želji.
Fil:
Umutiti žumanca sa šećerom, a puding i gustin razmutiti u malo mleka, a ostatak od 7dcl mleka staviti da se kuva.
Zakuvati puding i žumanca u povrelom mleku.
Ohladjen fil umutiti sa umućenim margarinom, pa u fil dodati otopljenu čokoladu
Filovati:
Bela kora – fil – crna kora- fil – šlag
Možete je seći i kao tortu i kao kolač – po želji :)
www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar