petak, 6. veljače 2015.

PRIRODNA METODA ZA LIJEČENJE AKNI(BUBULJICA)

protiv bubuljica
Da bi borba protiv akni bila efikasna,  potrebno ih je napasti kako na unutrašnjem tako i na vanjskom polju. Jedan od najčešćih razloga zbog koje se akne često pojavljuju  su u stvari unutrašnji poremećaji, posebno u pubertetu,  te je potrebno ukloniti uzroke putem  čišćenja krvi. Zbog toga treba izbjegavati začinjenu hranu i preslana jela. Takođe treba smanjiti unos mlijeka, morske i prerađene hrane zbog velikih količina skrivenog joda. Jod u velikim količinama može nadražiti pore i pogoršati stanje akni.
Donosimo vam dva sastojka kojima istovremeno trebate dijelovati na akne.
Prvo djelovanje je djelovanje iznutra.  Protiv postojećih i pojave novih akni trebate konzumirati čaj od koprive. Kopriva je odličan stimulans za rad bubrega  kako kod zdravih bubrega tako i kod pojave poremećaja funkcije rada bubrega. Poboljšan rad bubrega djeluje na bolji proces čišćenja krvi odnosno izbacivanje otpadnih tvari. Ovaj proces rezultirat će uklanjanjem unutrašnjih uzroka akni.
1 puna čajna kašika koprive se prelije sa  ¼ litra vrele vode, ostavimo kratko da odstoji i procjedimo. Dnevno treba popiti što više ovog čaja i to gutljaj po gutljaj u toku cijelog dana a po mogućnosti najmanje litar.

Drugo djelovanje na akne obavlja se na vanjskom pogođenom dijelu kože. Djelovanje se vrši pripravkom koji ćete sami napraviti:
Uzmite korijen hrena i naribajte ga u staklenu teglu. Preko naspite vinski ocat  i napunite teglu do vrha. Tako prekriveni hren treba da ostoji 10 dana na sobnoj temperaturi. Tečnost  i poneki komadić hrena utrljajte ujutro i navečer na pogođeno područje i na područja koja su posebno ugrožena aknama kao što je lice. Ostavite da odstoji 5-10 minuta. Prije toga područje operite čistom vodom i smjesu ili tečnost nanesita na mokru kožu. Nakon procedure područje ponovo operite čistom vodom.
Ukoliko vam se pojave upalna stanja akni ,nanesite direktno na njih  5-6 puta na dan aloja gel sa što većim procentom aloje koji će regenerisati kožu i smiriti upalu.

  Pomenute postupke možete raditi kada vam se akne pojave ali i preventivno posebno ako ste skloni aknama zbog određenih stanja u organizmu ili godina.

Podjelite ovaj tekst sa prijateljima na Facebooku kojima je možda potreban.
http://zdravljeirecepti.blogspot.com/

0 komentari:

Objavi komentar

Popular Posts

Pokreće Blogger.
Menu :
4