nedjelja, 1. veljače 2015.

Ne igrajte se sa zdravljem: Pogled u ogledalo može vam spasiti život!


Ujutro kad se probudite prvo što napravite je pogledate se u ogledalo. Sada, osim zbog izgleda, radite to i zbog zdravlja.
Mnoge bolesti se mogu spriječiti, izliječiti i rano otkriti ako se bolje promatramo. Pogled u ogledalo zapravo vam može spasiti život. Žućkaste bjeloočnice mogu biti znak ciroze, suha koža može biti uzrokovana lošom prehranom ili alergijom. Stoga, ne zaboravite se promotriti u ogledalu i to ne samo kako bi provjerili kako izgledate, već i kako bi se samopregledali.

Umorne oči

Vrećice i tamni kolutovi oko očiju tipični su znakovi umora i neprospavanih noći. No, ne mora uvijek biti to razlog. Nekad je on i opasniji. Određena hrana može uzrokovati alergije, a početak će se odmah primijetiti na koži oko očiju budući da je tamo koža jako tanka pa će višak tekućine biti vidljiviji.

Suha koža

Suha koža ponekad može biti znak dehidracije ili nekih drugih ozbiljnijih problema. Hipotireoza i dijabetes mogu isušivati kožu, ali to može biti uzrokovano i lošom prehranom ili poremećajima u prehrani.

Ateroskleroza, sužavanje arterija koje dovodi do srčanih bolesti, također može utjecati na kožu, pogotovo na nogama i potkoljenicama.

Bore

Bore nisu samo znak starenja, one mogu biti i znak osteoporoze. Dublje i jače bore mogu ukazivati na prorijeđenu gustoću kostiju.

Gubitak kose

Gubite kosu i ona postaje sve tanja? To može biti znak problema sa štitnjačom. Jednostavna krvna pretraga pokazat će jesu li vaši hormoni uredni i trebate li daljnje pretrage.

Oštećene usne

Oštećene, odnosno ispucale usne također mogu biti znak da imate alergiju ili neku infekciju. Ako su vam usne ispucale u kutevima, može biti da imate Sjogrenov sindrom, poremećaj imunološkog sustava.

Žućkaste oči

Primijetite li da su vam oči žućkaste, posebno bjeloočnica, to je znak za uzbunu. Na žalost, to može biti prvi znak hepatitisa ili ciroze.
dnevno.hr

0 komentari:

Objavi komentar

Popular Posts

Pokreće Blogger.
Menu :
4