subota, 7. veljače 2015.

NAMIRNICE KOJE TOPE KILOGRAME


Ukoliko želite da oslabite, bilo bi poželjno da znate koja hrana sagoreva masti i dobra je za gubitak kilograma. Nema potrebe da se izgladnjujete i budete na strogoj dijeti, ali brojenje kalorija svakako pomaže. Evo nekih namirnica koje će vam pomoći u gubitku kilograma.Većina voća sadrži popriličnu količinu prirodnih šećera koji se veoma brzu pretvaraju u masti ukoliko se unose veće količine voća i iako je veoma zdravo ne preporučuje se baš ukoliko želite izgubiti kilograme. S druge strane postoje određene vrste voća koje potpomažu sagorevanje masnih naslaga.

- Avokado je bogat omega 9 masnim kiselinama, istim onima kojima je bogato maslinovo ulje i makadamija orasi. Avokado ubrzava proces pretvaranja masti u energiju i ubrzava metabolizam. - Limun je poznat kao fenomenalno sredstvo za detoksikaciju jetre te potpomaže alkalizaciju organizma. Održavanje jetre zdravom je od velike koristi za sposobnost organizma da brže probavi i sagori masti, pošto je upravo jetra odgovorna za te funkcije.

- Piletina je puna proteina, koji su ključni za održavanje mišićne mase, a što više mišića imate to ćete efikasnije sagorevati kalorije. Još bolje, proteinima treba više vremena da se svare nego ugljenim hidratima, stoga ćete se osećati sitost duže nego inače.

- Dokazano je da kalcijum u kombinaciji sa amino kiselinama koji se nalaze u mlečnim prozivodima topi mast. Smatrajte ovo savršenim izgovorom za koju čašu jogurta ili mleka više. Ono što jogurt konkretno čini najdelotvornijim

- Cimet je veoma moćan mali začin. Veoma je koristan i to je nešto što svaka žena koja pokušava da smrša treba da ima u svom špajzu. Samo jedna četvrtina kafene kašičice cimeta pomaže metabolizmu da radi dvadeset puta brže nego ranije. On takođe snižava i nivo šećera u krvi.

- Integralne žitarice su pune vlakana. Svima je potrebno malo vlakana i to nije izuzetak ni kada želite da izgubite kilograme. Hrana bogata vlaknima pomaže vašem organizmu da se očisti i pročišćava krvotok. Integralne žitarice su veoma dobar izvor vlakana i trudite se da ih jedete četiri do pet puta nedeljno.

- Istraživači preporučuju da konzumiranje dve do tri šolje svežeg zelenog čaja dnevno može pomoći da sagorite 50 kalorija na dnevnoj bazi više nego inače. On sadrži katehine, hranljive sastojke koji se povezuju sa ubrzavanjem metabolizma.

- Verovatno ste čuli da vodu treba piti kada ogladnite, pošto ona ubija zvuk glasnih creva i glad na određeno vreme. Međutim, postoji još jedan razlog zašto treba piti vodu – kada pijete hladnu vodu, vaše telo troši mnogo više energije zagrevajući vodu na prirodnu temperaturu.

- Kapsaicin, sastojak u ljutim papričicama, zbog kog gori u ustima, čini da se i vaši kilogrami brže tope. Pri sledećem obroku naručite više ljutih papričica na svojoj pici.

http://pozdravsuncu.com/

0 komentari:

Objavi komentar

Popular Posts

Pokreće Blogger.
Menu :
4