ponedjeljak, 2. veljače 2015.

NAJBOLJE TIJESTO ZA PIZZU Postupak je zapravo vrlo jednostavan


Sastav:

1/2 kašičice suhog kvasca,
1 prstohvat šećera,
4 šolje bijelog brašna,
1 kašičica soli,
2 kašike maslinovog ulja

Priprema:

Pomiješajte 1,5 šolju tople vode, kvasac i šećer te ostavite da odstoji 10-15 minuta.
U drugu zdjelu pomiješajte brašno i so, te napravite udubljenje u koje stavite otopljeni kvasac i maslinovo ulje.
Zamijesite tijesto i ostavite na toplom oko 1,5 h da naraste.

Ako žurite: Tijesto za pizzu s jogurtom

Kad nemate vremena čekati da tijesto naraste, rješenje je recept u kojem se umjesto kvasca koristi prašak za pecivo.

Sastav:

25 dkg brašna,

1/2 kesice praška za pecivo,
1 kašičica soli,
čaša jogurta ili kiselog vrhnja,
ulje

Priprema:

Pomiješajte brašno, pola vrećice praška za pecivo, so, jogurt ili kiselo vrhnje. Zamijesite tijesto, a ruke možete prethodno nauljiti kako biste lakše rukovali tijestom.

Razvaljajte tijesto, stavite na lim, dodajte željeni nadjev i pecite oko 15 minuta na 220 °C.
Zbog praška za pecivo i jogurta tijesto ne treba stajati, pa pizzu možete pripremiti odmah!

Doznajemo/Balkandzije.Net

0 komentari:

Objavi komentar

Popular Posts

Pokreće Blogger.
Menu :
4