petak, 6. veljače 2015.

NAJBOLJE RECEPTURE ZA IMUNITET

NAJBOLJE RECEPTURE ZA IMUNITET
aloja vera: izmiješati 100gr soka aloje, 500gr samljevenih oraha, 300 gr meda i sok od 3-4 limuna. Tri puta dnevno uzimati po 2 kašičice pola sata prije jela.

-sirup od bijele repe: oguliti, naribati veliku bijelu repu, pomiješati je sa medom i pokriti kuhinjskom krpom. Ostaviti da odstoji 5-6 sati. Smjesu procijediti u staklenu flašu i čuvati je na tamnom i hladnom mjestu. Uzimati 3-4 puta dnevno po kašiku sirupa.

-kiseli kupus: tokom 3-4 nedjelje svaki dan jesti po 200-300 g kiselog kupusa. Važno je da se kiseli kupus jede sirov i da se ne zagrijava. Može se uzimati i u kombinaciji s drugim namirnicama.

-mlijeko s lovorom: usitniti 2 suha lovorova lista i preliti ih sa 2,5dl mlijeka. Kad mješavina provri, smanjiti temperaturu i kuhati još 3 minuta. Pošto pokriveno odstoji 15 minuta, mlikeko procijediti. Uzimati 2 putadnevno tokom cijele sedmice.

 -koktel od cvekle: izrendati 3 kg cvekle i 3 kg mrkve, pa tome dodati 1 kg meda. Sve pomiješati i ostaviti da odstoji jedan dan. Od procijeđene smjese dobije se oko 2,5 l soka. Čuvati u frižideru.

http://zdravljeirecepti.blogspot.com/

0 komentari:

Objavi komentar

Popular Posts

Pokreće Blogger.
Menu :
4