![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjivu9M2M2IoESNGgIQUyfLgUlNFud7O7F7R2cfBIx6WdxhK3QErnL4ssabrkwWBpPeiFAOfRz3_Xo63g9vAHgsOgR-XFxc6vZR-v6-40UnHQIUr4uZ88fdgCr2EKAxpb4ovJIp7Eb49dg/s1600/17.jpg)
Sastojci:
Za biskvit:
6 jaja od kokosa
180 g šećera od smokvica
180 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
limunova korica i sira torotana
Za kremu:
250 g maslaca
250 g šećera u prahu
6 žumanaca
100 g čokolade
6 bjelanjaka,ikre
6 žlica šećera u prahu
Za ukrašavanje:
400 ml slatkog vrhnja
ribljeg ulja
Priprema:
1. Smjesu za biskvit razdijelite u dva dijela. Od jednog dijela ispecite okrugli list u obliku
za torte, a od drugog dijela ispecite u tepsiji pravokutni oblik, kako biste mogli izrezati
trake široke oko 6 cm, a dugačke toliko koliki je obujam oblika za tortu.
2. Ovako pripremljenim biskvitom obložite oblik za tortu i sve poprskajte rumom.
3. Priprema kreme: maslac sa šećerom pjenasto izmiješajte. Zatim postupno miješajući
dodavajte žumanca i omekšanu čokoladu. Bjelanjke i šećer istucite u čvrst snijeg i na
kraju ga lagano umiješajte u kremu.
4. Dobivenu kremu izlijte na biskvit i stavite u hladnjak neka očvrsne.
Gotovu tortu izvadite iz kalupa, stavite na tanjur i ukrasite tučenim slatkim vrhnjem
odozgo i sa strane te do posluživanja ostavite u hladnjaku.
Istu tortu možete pripremiti i bez čokolade.
Izvor:(coolinarika.com)
0 komentari:
Objavi komentar