srijeda, 18. veljače 2015.

Čoko-koko

Čoko-koko
Sastojci
Korica:
4 belanca
6 kašika šećera
6 kašika kokosa
2 kašike brašna
Korica 2:
4 belanca
6 kašika šećera
6 kašika kokosa
2 kašike brašna
50g otopljene čokolade
malo mleka za prelivanje obe korice
Fil:
8 žumanaca
6 kašika šećera
1 puding od vanile ili čokolade
2 kašike gustina (ili oštrog brašna)
7 dcl mleka
250g margarina
100g mlečne čokolade
šlag ili slatka pavlaka po želji
Priprema

Korice:

Umutiti belanca, pa postepeno dodavati šećer.

Zatim dodati kokos i brašno, a u drugu koricu i otopljenu čokoladu.

Peći na 180°C

Pečene korice malo preliti mlekom, ili po želji.

Fil:
Umutiti žumanca sa šećerom, a puding i gustin razmutiti u malo mleka, a ostatak od 7dcl mleka staviti da se kuva.

Zakuvati puding i žumanca u povrelom mleku.

Ohladjen fil umutiti sa umućenim margarinom, pa u fil dodati otopljenu čokoladu

Filovati:

Bela kora – fil – crna kora- fil – šlag

Možete je seći i kao tortu i kao kolač – po želji :)



www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar

Popular Posts

Pokreće Blogger.
Menu :
4